Igår dök wpd i Mälaren tillsammans med föreningen Rena Mälaren för att städa under miljökampanjen ”Clean up the World”. Vi plockade upp 180 kg batterier, 170 kg bildäck och 250 kg övrigt skräp som exempelvis två badkar och en bautakniv.

I veckan pågår Clean up the World som är en av världens största miljökampanjer. Syftet med kampanjen är att inspirera människor i hela världen att ta hand om vår planet och bekämpa avfall och plastföroreningar genom att plocka skräp.

”Sikten var ungefär en meter och man såg skräp överallt, både gammalt och nytt. Vi är glada och nöjda med vår insats och uppmuntrar andra företag, organisationer, skolor och föreningar att göra detsamma”, säger Maria Baldin, kommunikationsansvarig på wpd Scandinavia.

Vi städade tillsammans med den ideella föreningen Rena Mälaren som gör ett fantastiskt arbete med att städa Mälarens vatten varje vecka. Förra året plockade wpd:s verksamheter sammanlagt 870 kg i 30 länder, i år är målet att nå ett ton.

”Förra året plockade vi skräp på land så i år ville vi städa i vatten. Några av oss har dykcertifikat och övriga kollegor hjälpte till att dra upp skräpet på land. Med 600 kilo skräp bidrar vi stort till wpd:s globala mål att nå ett ton”, avslutar Maria.

Clean up the World pågår mellan 16-25 september 2022.

Fotograf: Joakim Hall